Matematik

Er den her variabel brøk reduceret forkert?

20. august 2012 af JHH2012 (Slettet)

Hej er lige startet på et matematik-kursus og Vi er begyndt på brøker med symboler, og så vil jeg bare gerne vide har jeg reduceret nedstående rigtig eller forkert?

 

 

7/(3*x) - 5/6 = 7/(3*x) - ((5/2)*x)/(3*x)  = ((7 - (5/2*x)/(3*x) = ((7/2)*x - (5/2)*x))/(3*x) = x/(3*x) = 1/3

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. august 2012 af jnl123

x går ikke ud i hvertfald


Brugbart svar (0)

Svar #2
20. august 2012 af mathon

 

                           7/(3·x) - 5/6   x ≠0        fællesnævner   FN = 6x

venstre brøk forlænges med 2 

højre brøk forlænges med x


                           7·2/(3·x·2) - 5·x/(6·x)

                           14/(6x) - 5x/(6x)              tæller kan nu komme på fælles brøkstreg
 

                           (14 - 5x) / (6x)

 

 


Skriv et svar til: Er den her variabel brøk reduceret forkert?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.