Matematik

arealet af en trekant

22. august 2012 af o0MBA0o (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

jeg sidder med denne her opgave og er gået helt i stå. håber derfor på lidt hjælp.

bereng arealet af trekanten.

det jeg ved om trekanten er A= 6,8  B= 5,4 C= 8,68


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. august 2012 af SuneChr

Søg <Herons formel>

Bogstaverne burde have været små bogstaver, da det sikkert er trekantens sider, du har opskrevet.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af hesch (Slettet)

Så vidt jeg husker:

s = den halve omkreds.

Areal = s( s- A )*( s - B )*( s- C )

Slå det efter  :)

 

PS: Nå der manglede lige en kvadratrod, altså:

Areal = √ ( s( s- A )*( s - B )*( s- C ) )


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af mathon

 

               trekantsareal
                                    
                                  T = (1/4)·√(a2- (b-c)2) · √((b+c)2 - a2) = √ ( s·(s- a)·(s - b)·(s- c) )

                                                                                                        2s = a+b+c


Skriv et svar til: arealet af en trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.