Matematik

Den mindste x-værdi?

22. august 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en opgave hvor andengradspolynomiet er givet ved 

     f(x)=-x^2+7x-12

Og jeg skal finde den mindste x-værdi, når f(x)=2

Det ved jeg ikke hvordan jeg gør..


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen f(x) = 2 og udvælg den mindste af rødderne i den resulterende 2.-gradsligning.


Svar #2
22. august 2012 af BoletteDC (Slettet)

Hvordan??


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at benytte de metoder, du har lært til at løse 2.-gradsligninger. Diskriminant, rodformel. Siger det noget?

Løs ligningen

-x2 +7x -12 = 2

Genlæs for eksempel svarene i din gamle tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1192769 , og repeter de relevante afsnit i din bog.


Skriv et svar til: Den mindste x-værdi?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.