Matematik

Hvordan løser jeg en lining som giver 0?

14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har en lining

x2 - 3x+2 = 0

Men jeg har prøvet alle former på at regne den ud, og jeg aner simpelthen ikke hvordan man regner den ud..

Hvordan gør man?


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2012 af Andreww (Slettet)

Det er en andengradsligning.

Brug løsningsformlen for disse, - den må du være bekendt med på b-niveau!


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2012 af mathon

   
                       ...hvordan løser du en andengradsligning?

 

brug evt.

    i en reduceret, ordnet og normeret andengradsligning med to rødder
    er
                             koefficienten til x lig med røddernes sum med modsat fortegn

                             ligningens sidste led lig med røddernes produkt

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2012 af Singlefyren (Slettet)

Man kan også gætte. Prøv f.eks. 1 og 2.


Svar #4
14. maj 2012 af BoletteDC (Slettet)

Jeg skal jo kunne bevise at det bliver 1 eller 2 da det kan blive begge.
Spørgsmålet er bare hvordan jeg skal gøre det?


Brugbart svar (1)

Svar #5
14. maj 2012 af PeterValberg

Givet andengradsligningen:

kan rødderne (hvis der er to) bestemmes som:

hvis diskriminanten:

er større end nul (positiv) så er der to rødder

Hvis d = 0 er der én rod

Hvis d < 0 (negativ) er der ingen rødder

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #6
14. maj 2012 af mathon

du kender da

     løsningsformlen

                       til
                                           ax2 + bx + c = 0

                                           x = (-b ±√(d)) / (2a)

som giver
                                          1x2 + (-3)x + 2 = 0

                                          x = (-(-3) ±√((-3)2-4·1·2)) / (2·1)

                                          x = (3) ±√(1)) / 2

                                          x = (3 ±1) / 2

                                     

 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. maj 2012 af mathon

korrektion af lidt parentesbøvl

 

                     

                                          x = (3 ±√(1)) / 2

                                          x = (3 ±1) / 2


Skriv et svar til: Hvordan løser jeg en lining som giver 0?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.