Matematik

bestemme koordinater til vektorer

22. august 2012 af mb1628 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har en opgave der lyder:

Bestem koordinaterne til a og b, når det er givet at

a+b=(6 over -3) og a-b=(-4 over 1)

Forestil jer lige selv pilene over a og b;)
Jeg er klar over formlen, men har brug for en uddybning til hvordan jeg præcis udregner koordinaterne.

På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man skal løse ligningssystemet

a+b = (6;3)

a-b = (-4;1)

Læg de to ligninger sammen, så får man 2a, og a kan da let beregnes. Træk den nederste ligning fra den øverste, så får man 2b, og b kan da let beregnes.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. august 2012 af mathon

 

               a+b + a-b = 2a = [6-4 , -3+1] = [2,-2]

                                  a = [1,-1]

                                 
                                  a+b = [6,3]

                                  b = [6,3] - a = [6,3] - [1,-1] = [5,4]


Brugbart svar (1)

Svar #3
22. august 2012 af mathon

a+b + a-b = 2a = [6-4 , -3+1] = [2,-2]

                                  a = [1,-1]

                                 
                                  a+b = [6,-3]                          jeg røg med på Andersen11's fejlskrivning

                                  b = [6,-3] - a = [6,-3] - [1,-1] = [5,-2]


Brugbart svar (0)

Svar #4
22. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ahh, ja, der mangler et minus i #1:

a+b = (6;-3)

a-b = (-4;1)


Svar #5
22. august 2012 af mb1628 (Slettet)

Okay... eksemplet hjalp, men hvorfor er a+b = (6,-3)? hvilket er det samme som b?


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. august 2012 af mathon

 

               ...svaret fik du i #4


Svar #7
22. august 2012 af mb1628 (Slettet)

Ja, glem det......tak :)


Skriv et svar til: bestemme koordinater til vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.