Matematik

Sammenhæng mellem stamfunktion og areal

23. august 2012 af SLmath (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal bevise sammenhængen mellem stamfunktion og areal til mundtlig eksamen.

Jeg sidder pt. og kigger på et eksempel på dette (se den vedhæftede fil), men jeg forstår det ikke helt. F.eks hvor kommer de 16 fra?

Er der ellers nogen, som har gode råd til, hvordan man beviser dette til mundtlig eksamen? På forhånd tak.

Vedhæftet fil: stamfunktion.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af peter lind

Det er diskriminanten i andetgradspolynomiet. d = b2-4a*c   I det aktuelle tilfælde er a=-1, b=6 og c=-5. Det giver d= 62-4*(-1)*(-5) = 16

Opgaven er ret typisk for hvad man kan stødre på. En område, der er begrænset af x -aksen og en graf for en funktion f(x), (+nogle gange noget yderligere) For at finde begrænsningerne skal man så løse ligningen f(x) = 0

 


Svar #2
23. august 2012 af SLmath (Slettet)

Tak. Men jeg forstår ikke den sidste sætning i den vedhæftede fil. Hvordan går man fra -x^2 + 6x -5 dx til -x^3/3 +6x^2/2 - 5x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2012 af peter lind

Man integrerer funktionen. Hertil bruges at xn+1/(n+1) er en stamfunktion til xn


Skriv et svar til: Sammenhæng mellem stamfunktion og areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.