Matematik

Vinkel mellem plan og linie. Parameterfremstilling.

23. august 2012 af MikkelTDK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Opgaven lyder:

En linie, m, er i rummet parallel med zy-planan. Linien går gennem punktet P0=(2,-4,1). Linien danner en vinkel med xy-planen på 54 grader.

Opstil en parameterfremstilling for linien.

 

Min plan er at finde endnu et punkt på linien. Jeg ved at det nye punkt må have samme x-værdi som P0, for at linien skal være parallel med zy-planen. Derudover kan enten z- eller y- værdien sættes vilkårlig, hvilket giver mig en ubekendt.

Jeg har prøvet at finde denne ubekendte ved hjælp af formlen for vinklen mellem linie og plan, men kommer ikke frem til noget brugbart.

Håber nogle af jer kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. august 2012 af mathon

 

          (x,y,z) = (2,-4,1) + t·(0,1.37638,1)


Svar #2
23. august 2012 af MikkelTDK (Slettet)

Hvordan kommer du frem til det?
.. behøver ikke færdige udregninger, blot fremgangsmåde :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. august 2012 af Andreww (Slettet)

#1

Skal linien ikke være som følgende:

(x,y,z) = (2,-4,1) + t·(0,1,1.37638)


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. august 2012 af mathon

@#3

         jo
                 (x,y,z) = (2,-4,1) + t·(0,1,1.37638)    

                                         jeg fik noteret forkert


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. august 2012 af Andreww (Slettet)

#4 tak


Skriv et svar til: Vinkel mellem plan og linie. Parameterfremstilling.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.