Matematik

Hjælp til udregning af opgave

24. august 2012 af fox94 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej er der nogen, som vil være mig behjælpelig med denne opgave? Jeg kan ikke helt se, hvilken formel som skal benyttes her..
Opgave 3


En Hhx-klasse med 30 elever skal på studietur og vælger at spare op på en fælleskonto i den
lokale bank.
Studieturen vil koste 3.500 kr. pr. elev for fly tur/retur, hotel og morgenmad samt ekskursioner.
I hver af de kommende 9 måneder skal hver elev indbetale et fast beløb på fælleskontoen.
Renten er 0,25 % pr. måned.
Ved afrejsen om 9 måneder skal der stå 3.500 kr. pr. elev på fælleskontoen.


a) Beregn hvad hver enkelt elev skal indbetale pr. måned (afrundet til hele kr.).
b) Hvor mange penge vil klassen samlet have fået tilskrevet i rente på deres indbetalinger?
Rejsetidspunktet udskydes 3 måneder, hvor det opsparede beløb på 105.000 kr. forbliver på
fælleskontoen.
c) Hvor stort et beløb står der på fælleskontoen efter de 3 måneder?

 

På forhånd mange tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt renteformlen

Kn = K0 · (1 + r)n


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. august 2012 af nielsenHTX

a) brug annuitetsfromlen

b) (3500- resultatet fra a) ) gange 30

c) se #1


Svar #3
24. august 2012 af fox94 (Slettet)

Det må vel være ydelses formlen eller noget i den stil?

- Men ville du evt. vise din beregning af a?


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. august 2012 af SuneChr


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. august 2012 af SuneChr

a)  Den samlede værdi af en ydelse på 1 kr hver terminsdag i n på hinanden følgende terminer, når rentefoden er r

 Umiddelbart efter indbetaling af sidste ydelse, står der                  ((1 + r)n - 1) / r


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Lad det månedlige beløb være d. Så er

3500 = d·(1+r)9 + d·(1+r)8 + ... + d·(1+r) = d·(1+r)·((1+r)9-1)/r


Svar #7
24. august 2012 af fox94 (Slettet)

Er dette rigtigt?
3500*(0,0025/1-(1,0025)^-9
= 393,766 kr. = afrundet til hele kroner 394



Men det bliver for meget hvis jeg kontrollere med opsparingsformlen?


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. august 2012 af SuneChr

# 6 og # 7

Mener, der har sneget sig en faktor (1 + r) for meget ind til sidst i # 6.


Svar #9
24. august 2012 af fox94 (Slettet)

Tror jeg har den her, men hvad gør jeg siden den bliver negativ?

3500*(0,0025/1-(1+0,0025)^9


Brugbart svar (1)

Svar #10
24. august 2012 af SuneChr

Er d  den månedlige indbetalte ydelse fås

3500  =  d·(1,00259 - 1) / 0,0025     ⇒       d  =  0,0025·3500 / (1,00259 - 1)

Svar til # 11   Det er den "omvendte" formel.


Svar #11
24. august 2012 af fox94 (Slettet)

Men normal i en ydelsesformel sætter man n i ^-n
hvordan kan n være positiv nu?


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. august 2012 af SuneChr

d = 385 kr (i hele kr.) Er det rigtigt efter facitlisten?

Hver elev indbetaler i alt 3465 kr. Differencen er tilskrevne renter.


Svar #13
24. august 2012 af fox94 (Slettet)

Hvad skyldes det at du har lavet om på ydelsesformlen?

da den normalt hedder y=a0*(r/1-(1+r)^-n)


Brugbart svar (0)

Svar #14
24. august 2012 af SuneChr

# 5 volder færrest vanskeligheder. Den er let at "omvende".


Brugbart svar (0)

Svar #15
24. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er korrekt, men det beløb skal vel trække rente i 1 måned, derfor faktoren (1+r), og derfor formlen i #6.


Skriv et svar til: Hjælp til udregning af opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.