Matematik

Ligninger

25. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej. 

Jeg har en ligning der ser sådan ud:

10-2(3x-1)=-3(x+2)

Jeg ved at x er 6.

Men jeg kan ikke finde ud af, hvordan x bliver 6.

Jeg har selv gjort sådan her. 

10-2=8

24x-8=3x+6

24x-3x=8-3

21x=2

2 kan ikke gå op i 21.

Er der nogle der vil fortælle mig, hvad det er jeg gør forkert?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. august 2012 af Krabasken (Slettet)

2 skal ganges ind i parentesen

 

 10 - 6x + 2 = -3x -6    ;-)


Svar #2
25. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Hvad skal man så gøre med 10 tallet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. august 2012 af Krabasken (Slettet)

Se # 1


Svar #4
25. august 2012 af Ferhat2765 (Slettet)

Mange tak:)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.