Matematik

reducer

26. august 2012 af line112 (Slettet) - Niveau: C-niveau

 

Hej.

Jeg har regnet følgende opgaver ud, men vil bare være sikker på om de er rigtigt udregner.

 

Der står i opgaven, at jeg skal reducere de opskrevne udtryk mest muligt.

a) z= 3a + 5a                         Mit resultat: 8a

         5b    3b                                            8b

 

b) k= 2x  +    -  7x                Mit resultat: -4x

          a      3a    2a                                     2a

 

c) a+b  +  2a + b  +  5a+2    Mit resultat: 8a+4b

      c             3c         12c                          16c

 

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

       din brøkregning er forkert

       brøker kan først adderes og subtraheres, når de har fælles nævner

 

          3a/(5b)  +  5a/(3b)               FN = 15b

          3a/(5b)  +  5a/(3b)

          (9a + 25a)/(15b) = 34a/(15b)

 


Svar #2
26. august 2012 af line112 (Slettet)

der står man skal reducerer udtrykkene,   og ikke lave brøkregning


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af mathon

  
                du kan i dette tilfælde ikke reducere uden at bruge brøkregning, som
                du endnu ikke har forstået.


Svar #4
26. august 2012 af line112 (Slettet)

hvad er så resultatet til b


Brugbart svar (0)

Svar #5
26. august 2012 af mathon

genlæs svar #1


Svar #6
26. august 2012 af line112 (Slettet)

hvordan regner man det ud når der er tre brøker?


Brugbart svar (0)

Svar #7
26. august 2012 af mathon

b)
       k = (2x/a) + (x/(3a)) - (7x/(2a))                  FN = 6a

brøkerne forlænges

       k = (2x/(a) + (x/(3a)) - (7x/(2a))

       k = (12x/(6a) + (2x/6a)) - (21x/(6a))

       k = (12x + 2x - 21x) / (6a)

       k = (-7x) / (6a) = -7x/(6a)


Brugbart svar (0)

Svar #8
26. august 2012 af mathon

#14 lød oprindeligt

 hvad er så resultatet til a

derfor svaret i #5


Skriv et svar til: reducer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.