Matematik

Sætfælles faktor uden for parentes.

26. august 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har denne opgave her.

Sætfælles faktor uden for parentes.

a ) 3x+9xb

Jeg ville sige den skulle se sådan her ud : 3x(1+3b) er det forkert?


Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af SuneChr

S U P E R .


Svar #2
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

takker :) 


Så 4a^2 + 8ab

4a(1a+8b) er lidt i tvivl med det ^2 nemlig


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. august 2012 af SuneChr

4a(a + 2b)   Det var sikkert dét, du mente !

Når koefficienten er 1 skriver vi den normalt ikke.  1a = a


Svar #4
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Ja mente 2b da 8/4 = 2 :)

Men super takker for hjælpen


Svar #5
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

k+kr² = k(r²)

(a-1)²-(a-1) = 1a(a)

Er de os rigtig nok så?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. august 2012 af SuneChr

(1)    k(1 + r2)

(2)    (a - 1) · [(a - 1) - 1]  = (a - 1)(a - 2) = ..............


Svar #7
26. august 2012 af Basseluft (Slettet)

Kan ikke  lige se hvor du for "1" fra i den med kr :)

2'ern hedder a(1-2) så?


Skriv et svar til: Sætfælles faktor uden for parentes.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.