Matematik

koordinatsættet til skæringspunkterne for f og g.

26. august 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

Jeg sidder med en opgave jeg har nogle problemer med:

to funktioner f og g er bestemt ved: 

f(x)=√x , x≥0 og g(x)=0,5x

a) Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g.

Jeg ved man siger f(x)=g(x) og dette er i lig med x=0,25 

hvad gør man så??? skal jeg regne diskriminanten ud eller er det svaret??


Brugbart svar (3)

Svar #1
26. august 2012 af mathon

 

                        √(x) = (1/2)x            x≥0

                        x = (1/4)x2

                        (1/4)x2 - x = 0

                        (1/4)·x·(x - 4) = 0   og   x≥0

                        x = 0  v  x = 4

                  skæringspunkter
                                               S1 = (0,
√(0))   og  S2 = (4,√(4))

                                               S1 = (0,0)   og  S2 = (4,2)
 


Brugbart svar (1)

Svar #2
26. august 2012 af hesch (Slettet)

Du skal sætte f(x)² = g(x)².

Du får så en 2. grads ligning, hvoraf du kan finde 2 løsninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
26. august 2012 af SuneChr

{ x | x = 0  ∨  x = 4 }


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. august 2012 af peter lind

f(x) = g(x) <=> kvrod(x) = 0,25x <=> x = (0,5x)2 = 0,25x2 Flyt det ene af leddene over på den anden side. Det giver en andengradsligning, som du godt kan løse på sædvanlig måde. Det er dog nemmere at sætte x ud foran en parentes og bruge 0 reglen.


Svar #5
26. august 2012 af Woodbrook (Slettet)

Tak for hjælpen nu forstår jeg det :)


Skriv et svar til: koordinatsættet til skæringspunkterne for f og g.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.