Matematik

Hvordan sætter man uden for parantes

26. august 2012 af Jylla (Slettet)

Hej! Jeg har et opgave om at sætte uden for parantes som jeg ikke just kan finde ud af!
Opgaven er sådan her: 2ba^2 + 2ba
Det skal siges at jeg ikke har haft meget om at sætte uden for parantes, så jeg kan heller ikke finde ud af de her helt lette opgaver :-)! Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Find alle de faktorer, der er fælles for de to led. Disse faktorer sættes så uden for parentes.

Eksempel:

a·b + a·c = a·(b + c)


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. august 2012 af nielsenHTX

Man sætter uden for en parentes hvis der indgår ens faktorer i flere led.

menes der 2ba^2 + 2ba eller 2(ba)^2 + 2ba ?

2ba^2 + 2ba=2baa+2ba=2ba(a+1)


Skriv et svar til: Hvordan sætter man uden for parantes

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.