Matematik

Procent!?

27. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Hej hvordan løser man denne opgave:

En lektion varer 45 min.

Hvor stor en brøkdel af et døgn er det?

Hvor mange procent af et døgn er det?

Forklar, TAK! :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af mathon

 

           (3/4) time af 24 timer

           (0,75/24)·100% = 3,125%


Svar #2
27. august 2012 af Hej15 (Slettet)

Mange tak :D

Ved den første siger man så ikke:

60x24/45

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af WHiP (Slettet)

Der er 60*24=1440min på en dag. Derefter skal du finde hvor stor en brøkdel af et døgn de 45 minutter er.

45/1440 som forkortet giver 1/32


Svar #4
27. august 2012 af Hej15 (Slettet)

OK, mange tak! :D


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. august 2012 af Nilletøz (Slettet)

Jeg ville dele døgnet op i kvartere, da 45 minutter er tre kvarter. Der er fire kvarter på en time. Der er fireogtyve timer på et døgn. Det giver 4 kvarter * 24 timer = 96 kvarter. 

Så i nævneren har vi 96. I tælleren har vi de tre kvarter, som svarer til de 45 minutter. Det vil sige, at vores brøk ser således ud: 3/96 Det kan forkortes, for 3 går op i begge dele. Så får vi 1/32. 

Hvis du regner det ud som division, altså 1/32, og ganger med 100, så får du det i procent. 

1/32 = 0,03125

0,03125 * 100 = 3,125 % 


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. august 2012 af mathon

Husk, det er altid individuelt, hvad en lærer forventer og hvordan hun staver


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. august 2012 af Nilletøz (Slettet)

#6 - Jeg er ikke lærer, men læreruddannet. Og desuden er min stavning i denne sammenhæng irrelevant, hvis meningen går klart igennem. Udover jeg mangler et r på kvarterer, ser jeg ingen stavefejl. 


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. august 2012 af mathon

 

               kvarterer er "irrelevante" beboelsesområder


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. august 2012 af Nilletøz (Slettet)

#8 - mon ikke at meningen gik igennem alligevel? ;) 


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. august 2012 af mathon

              JO - jo   :-)


Skriv et svar til: Procent!?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.