Matematik

reducer følgende udtryk

27. august 2012 af momix (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg skal reducer følgende udtryk, men læren har ikke forklaret hvordan:

 

1. 3b+4−b+3 

2. 4a+(17−a)

3. 12−(10−2x)

4. (6y+4)−(4−4y)

5. 2(6−4a)

6. 2a(6−4a)

7. (4+x)(x-3)

8. (x+y)(x−y)

 

Jeg har sådan ide måske, men tror ikke det korrekt:

 

Jeg regner den første opgave sådan:

1)

3b-b + 4-3  = >

mit svar: 2b+1

 

2)


17+4a-a =>

= 17+5a

osv, jeg tror, at jeg er helt galt på den. Kan en forklar mig hvordan man gøre og prøve at vise exampler med de regnstykker jeg har?


Svar #1
27. august 2012 af momix (Slettet)

Jeg har også en anden ide om opgave 2:

 

4a+(17−a) = 4a-17+a = 4a-a+17 = 3a+17

 

or opgave 3 :

 

12−(10−2x) = 12+10+2x = 22+2x

passer det?


Svar #2
27. august 2012 af momix (Slettet)

og opgave 1: 3b+4−b+3  = 3b-4+b-3 = 3b-b+4-3 = 2b+1

 

??


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. august 2012 af Nordmand (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. august 2012 af Nordmand (Slettet)

3. 12−(10−2x) = 12 -10+2x = 2x + 2

 

4. (6y+4)−(44y) = 6y + 4 - 4 + 4y = 10y

 

5. 2(6−4a) = 2*6 - 2*4a = 12 - 8a = -8a +12


Skriv et svar til: reducer følgende udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.