Matematik

er det rigtigt regnet? (ligning)

27. august 2012 af ebae (Slettet) - Niveau: B-niveau

(5x-4)*3 - (4-3x)*5 = 7x + (3x-4)*7
15x-12-20-15x = 7x+21x-28
-32 = 28x-28
-32 + 28 = 28x - 28+28
-4 = 28x
-4/28 = 28x/28
x = -0,14

Er det rigtig regnet?


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke korrekt. Der er fejl allerede i linie 2, da -5·(-3x) = +15x, ikke -15x . Man får i stedet

2x = 4

Du kan altid selv gøre prøve ved at indsætte din fundne løsning i den oprindelige ligning.


Svar #2
27. august 2012 af ebae (Slettet)

Mange tak!


Skriv et svar til: er det rigtigt regnet? (ligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.