Matematik

Geomatri - trekant

27. august 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej - jeg har siddet med denne opgave i flere timer nu. Jeg forstår den godt, men ved ikke hvordan jeg kommer frem til svaret osv :)

En byggegrund har form som en firkant  ABCD , hvor vinkel  A = 80o , vinkel  B = 60o , vinkel  C = 105o ,  |AD| = 21 m og  |AB| = 50 m.

a. bestem længden af diagonalen  BD.


b. Bestem arealet af byggegrunden.

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Det vil nok være en fordel for dig at lære, at det hedder geometri.

a) Beregn længden |BD| ved at benytte en cosinusrelation i trekant ABD.

b) Benyt cosinusrelationer til at beregne de manglende vinkler i trekant ABD. Beregn dernæst de manglende vinkler i trekant BCD. I denne trekant kender man nu siden |BD| og de tre vinkler. Benut sinusrelationerne til at beregne de manglende sider, og beregn til sidst arelaerne af de to trekanter ABD og BCD.

I øvrigt ligner opgaven jo til forveksling den opgave, du har kørende i din anden tråd https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1226629 .


Skriv et svar til: Geomatri - trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.