Matematik

en pige kaster en bold

28. august 2012 af Tobias2011 (Slettet)

En pige kaster en bold lodret op i luften. Når t betegner tiden (målt i sekunder, efter at bolden har sluppet pigens hånd), og s betegner boldens højde over jorden (målt i meter), er sammenhængen mellem s og t givet ved

s=-4,91t^2+20t+1,2
     
a) Bestem boldens højde over jorden efter 1,0 sekund.
b) Bestem det tidspunkt, hvor boldens højde over jorden er størst.
c) I hvilken højde over jorden slap pigen bolden?
d) Til hvilket tidspunkt rammer bolden jorden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af okerne (Slettet)

a) sæt ind det angivet tidspunkt ind i ligningen

b) maksimerer funktionen med hensyn til t

c) Hvilket tidspunkt altså t slipper pigen bolden?

d) hvilken højde,s, har bolden på det tidspunkt?


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. august 2012 af Andreww (Slettet)

a) Indsæt tiden 1
b) Differentier funktionen, og sæt s'(x) = 0
c) Indsæt tiden 0, - det ses hurtigt at det bliver 1.2
d) Sæt s(x) = 0


Skriv et svar til: en pige kaster en bold

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.