Matematik

gang paranteserne ud

28. august 2012 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har lidt problemer med et stykke ab(2a-3) er det både a og b der skal ganges ind i parantesen, eller er det kun b.

hele stykket hedder ab(2a-3)+b(a+b) det sidste har jeg styr på, bliver bare lidt forviret af ab før (.


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. august 2012 af Sendai (Slettet)

Det er både a og b, der skal ganges ind i parantesen.


Svar #2
28. august 2012 af chpe04 (Slettet)

Så svaret skulle blive på det lille stykke 2a2*b-3ab og hele stykket  2a2*b-2ab+b2??


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. august 2012 af Sendai (Slettet)

#2 Nej

Forudsat at hele udtrykket er: ab(2a-b) + b(a+b) giver det:

2a2b - 3ab + ab + b2

Dette udtryk kan endvidere reduceres. 

 


Svar #4
28. august 2012 af chpe04 (Slettet)

har lidt svært ved at forstå hvorfor det bliver 3ab. hvis jeg kun ganger det første led ud for jeg.

ab* 2a =2a2b

ab*b =b2a              = 2a2b-b2a          

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. august 2012 af Sendai (Slettet)

#4.

Mig der ikke fik skrevet det oprindelig udtryk rigtigt, som skrevet i #0. 

Der skulle selvfølgelig stå:

ab(2a-3) + b(a+b) , 

hvilket giver resultatet i #3.


Skriv et svar til: gang paranteserne ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.