Matematik

vektor

29. august 2012 af SupermandxD (Slettet)

Hey..

Jeg har en opgave, hvor jeg skal bestemme længden af den korteste diagonal.

a=(5,2)   c=(4, -1))

 

jeg kan ikke få det til at passe


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

diagonal? det er 2 punkter, dermed er den korteste afstand en linje


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af mathon

punktafstandsformlen

                                  |AC| = √((a1 - c1)2+(a2 - c2)2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Eller (at dømme efter overskriften?): måske a og c er to vektorer, og man skal bestemme længden af den korteste diagonal i det af de to vektorer a og c udspændte parallelogram?

Diagonalerne repræsenteres af de to vektorer a+c og a-c . Bestem derfor længderne

d1 = |a + c|   og   d2 = |a - c| .

Det mindste af tallene d1 og d2 er længden af den korteste diagonal.


Skriv et svar til: vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.