Matematik

Help med at bestemme forskriften

29. august 2012 af Koge (Slettet)

En mand kaster en bold 31 meter og toppunktet er 6 meter. Den forlod hans hånd i en højde af 2 meter.

Bestem en forskrift for andengradspolynomiet.


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af peter lind

Beskriv det i et koordinatsystem, som har jorden som x-akse og det sted hvor kasteren står har x koordinaten 0. Der gælder p(x) = ax2+bx+c. Der gælder

p(0) = 2

p(20,17) = 0

for x0 givet ve p'(x0) = 0 er p(x0) = 6,72

Brug dette til at finde a, b og c


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. august 2012 af SuneChr

Vi har åbenbart en parabel, hvorpå punkterne (0 ; 2) og (31 ; 6) skal ligge. Samtidig med at toppunktet er (31 ; 6).

Ud fra den generelle forskrift for parablen og toppunktsformlen kan forskriften fuldstændiggøres.


Skriv et svar til: Help med at bestemme forskriften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.