Matematik

hvordan finder jeg g(x) når jeg ved f o g og f (x)

29. august 2012 af cruska (Slettet)

Hej jeg har haft problemer med at regne baglæns på disse funktioner. Har i nogle tips til hvordan det gøres hvis fx. min f(x) er x^3 ???

 

MVH Christine 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. august 2012 af Andreww (Slettet)

Og hvad er så (fºg)(x) ?

Hvis f(x) er x3 så er g(x) det udtryk som er opløftet til potens af 3.


Svar #2
29. august 2012 af cruska (Slettet)

fog(x) er lig med x+1 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Med f(x) = x3,  er

f(g(x)) = (g(x))3 = x+1


Svar #4
29. august 2012 af cruska (Slettet)

tak jeg forstår opgaven nu..... Men har du noget imod at hjælpe mig hvis man skal finde gof(x)

Jeg ved:

g(f(x)) = g(x^3)) = x +1             er dette rigtigt? og i så fald hvordan finder jeg så frem til det endelige svar ?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Hvad er det du skal finde her, og hvad er det, der er givet i denne opgave nu? Byffer det på opgaven fra før, hvor f(x) og g(x) er som i den tidligere opgave, og nu skal du beregne den sammensatte funktion, hvor der sammensættes i omvendt rækkefølge, altså man skal beregne

g(f(x)) , hvor man ved, at f(g(x)) = x+1 , og f(x) = x3 ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Byffer --> Bygger


Skriv et svar til: hvordan finder jeg g(x) når jeg ved f o g og f (x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.