Matematik

Hjælp! Bestem f-1(x) i følgende situationer:

30. august 2012 af Patrick19 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Bestem f-1(x) i følgende situationer:

a) f(x)= -4x+2

b) f(x)= -3x-6, x ≥ 3


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan skal man fortolke et udtryk som

f(x)= -4x+2   ?

Man finder den inverse funktion tio y = f(x) ved at isolere x som funktion af y .


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. august 2012 af mathon

a)

             x = f -1(y)

             y =  -4x+2

             y = -4·f -1(y) + 2

             f -1(y) = (y-2)/(-4)

             f -1(y) = -(1/4)y + (1/2)

ofte skrevet
             f -1(x) = -(1/4)x + (1/2)

            


Skriv et svar til: Hjælp! Bestem f-1(x) i følgende situationer:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.