Matematik

Ligninger

30. august 2012 af SLmath (Slettet)

Har et spørgsmål om denne ligning: 4x - 6 = 3x - 2 (x - 3).

Jeg har allerede løsningen, men jeg forstår ikke, hvordan de er kommet frem til det.

 

Her er løsningen:

 

4x - 6 = 3x - 2 (x - 3)

4x - 6 = 3x - (2x - 6)

4x - 6 = 3x - 2x + 6

4x - 6 = x + 6

4x - x = 6 + 6

3x - 12 = x = 4.

 

Det er de her trin, som jeg ikke forstår:

4x - 6 = x + 6

4x - x = 6 + 6

 

Hvis man plusser med 6 på begge sider, burde der så ikke stå: 4x = 6x + 6?


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. august 2012 af mathon

 

              

                    4x - 6 = x + 6                           adder 6 på begge sider

                    4x = x + 12                              subtraher x på begge sider

                    3x = 12 .....


Svar #2
30. august 2012 af SLmath (Slettet)

#1


 

              

                    4x - 6 = x + 6                           adder 6 på begge sider

                    4x = x + 12                              subtraher x på begge sider

                    3x = 12 .....

 

Super! Tak. Det burde jeg have gennemskuet :)


Skriv et svar til: Ligninger

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.