Fysik

Atomkernens partikler

31. august 2012 af Sidsel113 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej jeg har et par spørgsmål som jeg ikke kan besvare håber i vil hjælpe hurtigst muligt..

 

1. hvor mange protoner er der i et carbon-atom?

2. hvilket atom indeholder flest protoner i kernen, et guld-atom eller et sølv atom?

 

Der kommer flere spørgsmål, hen på dagen ? 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. august 2012 af peter lind

Det er noget man slår op i en tabel. Se efter Z værdien


Svar #2
31. august 2012 af Sidsel113 (Slettet)

Det har vi ikke lært om, og forstår intet af det du siger 


Brugbart svar (0)

Svar #3
31. august 2012 af mathon

               
                  6C     carbon = kulstof            atomnummeret er lig med antal protoner


                

                  47Ag   argentum = sølv

                       79Au    aurum = guld

 

    ovenstående og lignende  kan du finde oplysning om i din kemibogs Periodiske System


Skriv et svar til: Atomkernens partikler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.