Matematik

Gang følgende paranteser ud

01. september 2012 af ukendtttt (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg fatter ikke det her, en elelr anden hjælp mig

1) (a+b(c-d) 

2) (b+x)(b-a)

3) (-4 + b)(b+3)

4) (3 + x - y)(x + y)

5) 2x+y)(y-3x)

6. (5x - 4y)(5b+4y)

Hjælp please :-D 


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2012 af YesMe (Slettet)

Har du lært noget om kvadratsætninger? Hvis nej, så læs om det. Hvis ja, så læs om det igen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Det her er vidst ikke noget om kvadratsætninger.

Det handler om at gange ind i paranteser:

(a+b)(c-d) = ac-ad+bc-bd

Altså du skal parre alle led.


Svar #3
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Tak for det, men hvad så med mellemregninger, det forstår jeg ikke? 


Brugbart svar (1)

Svar #4
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Hmm, der er kun et skridt, så jeg kan ikke se hvordan de mellemregninger skal se ud?

Det her er også sandt, bare for at give dig et andet perspektiv:

(a+b)(c-d) = a(c-d)+b(c-d) =  ac-ad+bc-bd

Det kunne være mellemregningen


Svar #5
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

nej det er også lidt det der er mit problem, med min lærer siger vi SKAL skrive mellemregninger, vi skal forklare alt hvad vi gør, og jeg forstår ikke hvordan jeg skal sætte det der op? :-D


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Jeg har redigeret #4


Svar #7
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Ja har set det, og jeg forstår det nogelunde, men jeg kan stadig ikke regne de andre ud :i 


Brugbart svar (0)

Svar #8
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Så forstår du det ikke rigitgt jo :)

Den næste:  (b+x)(b-a)

1. Hvad er b*b:  b^2

2. Hvad er b *(-a) = -a*b = -ab

Er der noget problem her?

Mit andet foreslag var at skrive det med én mellemregning:

(b+x)(b-a) = b(b-a)+x(b-a) = b^2-ab +xb-xa

 

 


Svar #9
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Jeg har lige kigget i facitlisten, for at have noget at gå ud fra, og der stod at det skulle give b^2-ab+bx-ab men det kan jeg ikke rigtig få til at passe :-D


Brugbart svar (0)

Svar #10
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Facitlisten har vidst ikke ret? Har du skrevet stykket rigtigt her?

Du ved godt at ba er det samme som b*a som er det samme som ab som er det samme som a*b ikke?


Svar #11
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Ja har skrevet det rigtigt, nå men så er der nok bare fejl i den :-)
jo, den har jeg fanget!(; 


Brugbart svar (0)

Svar #12
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Super, men princippet er :  "gang ind på alle led"

Om det så giver dig mening, det ved jeg ikke, men generelt kan opgaver af denne type løses:

(a+b)(c+d) = ab+ad+bc+bd

Eller med mellemregningen

(a+b)(c+d) = a(c+d)+b(c+d) = c(a+b)+d(a+b) = ab+ad+bc+bd


Svar #13
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Jeg har forstået de 2 første nu :-) og så snart jeg har forstået dem, begynder de selvfølgelig at tage tal med ind i, vil du hjælpe mig med en sidste? så tror jeg at jeg har forstået det, den hedder (-4+b)(b+3) :-) 


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

(-4 + b)(b+3)  Yes.

Det er det samme, du kan bare ikke vide hvad b er, derfor skriver man -4*b som -4b

Det er helt det samme som før.

(-4+b)(b+3) = -4(b+3)+b(b+3)


Svar #15
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Okay TAK! jeg forstår det nu! (: 


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Super, så kan du bare de opgaver  :)


Svar #17
01. september 2012 af ukendtttt (Slettet)

Kan det passe den giver b2 - b - 12 så? :-) 


Skriv et svar til: Gang følgende paranteser ud

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.