Fysik

Opgave

01. september 2012 af Me292 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er lidt i tvivl om denne opgave, har prøvet. Men min lommeregner siger noget mærkeligt, og så bliver jeg lidt i tvivl om det er rigtigt. 

Opgaven lyder:

"En kantine skal lave 10 liter kaffe. Kaffemaskinen har en effekt på 2000 W. Hvor langt tid varer det at opvarme vandet, hvis der kræves 400.000 J til opvarmning af 1 liter kaffevand?

Kantinen overvejer at købe en ny kaffemaskine som kan opvarme 10 liter kaffevand på 20 min. Hvilken effekt skal varmelegemt have? "

 

Jeg har prøvet dette:

Her bruger jeg Effektformlen: Effekt = omsat energi pr tid: ” ”.

Tid for 1 liter kaffevand: 400.000 = ?E/1 =

 


Svar #1
01. september 2012 af Me292 (Slettet)

Spørgsmålstegnet =  Δ


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2012 af peter lind

Hvad mener du med den sidste linje ?

Det er helt korrekt at du skal bruge effektformlen til begge opgaver. Skrives her lidt bedre so effekt P = E*t


Svar #3
01. september 2012 af Me292 (Slettet)

Okay det ved jeg faktisk ikke.... Aner ikke hvordan tallene skal ind i den formel faktisk :s 


Skriv et svar til: Opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.