Matematik

Løs ligningen (2x-3)²+5 = (x-6)(x+6)+(x+2)²+4x²

02. september 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har fået denne her opgave jeg skal bruge hjælp til :(

(2x-3)²+5 = (x-6)(x+6)+(x+2)²+4x²

ville selv stille den på sådan her : 

5(2x-3)² = (x-6)(x+6) og så 4x²(x+2)²
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af exatb

Laver du bare plus om til gange??

Du regner først parenteserne ud og så kan du reducere.

Du kender reglerne for kvadratet på toleddet sum/differens og to tals sum gange de samme to tals differens. Det er dem du skal bruge her


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af mathon

 

               (2x-3)² + 5 = (x-6)(x+6)+(x+2)²+4x²

               4x2 - 12x + 9 + 5   =   x2 - 36 + x2 + 4x + 4 + 4x²


Svar #3
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Så det vil sige den hedder 6x²+4x-32 ?


Svar #4
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

any der kan hjælpe? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af exatb

Ja på højre side, men du skal samle det hele på samme side


Svar #6
02. september 2012 af Basseluft (Slettet)

4x2 - 12x + 9 + 5   =   x2 - 36 + x2 + 4x + 4 + 4x²
4x2-x2-x2-4x2 = -2x2
-12x-4x = -16x
9+5+36-4 = 46
 så den hedder = -2x²-16x+46 ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. september 2012 af mathon

                              2x2 + 16x - 46 = 0

                              x2 + 8x - 23 = 0

 


Skriv et svar til: Løs ligningen (2x-3)²+5 = (x-6)(x+6)+(x+2)²+4x²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.