Matematik

Hjælp til cirklens ligning!

02. september 2012 af Miamigirl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg håber, der er en derude, som kan hjælpe mig med en opgave i min aflevering, som skal afleveres i morgen.

Spørgsmålet lyder:

 

8. En cirkel har ligningen
                 x^2 - 90x + y^2 + 18y + 425 = 0
a) Bestem koordinatsættet til centrum samt radius for cirklen.
b) Redegør for at cirklen skærer førsteaksen i punkterne
A(5,0)  og  B(85,0) .

 

Er der ikke nogle, som kunne være vildt luksus og hjælpe mig her?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

a) Du skal kvadratkomplettere ligningen, så kan du aflæse punkterne.

b) Redegør for = sæt ind og vis at det er rigtigt fx :

redegør for at x=2 er en løsning til flg. ligning  x  -2 = 0

Sætter x=2 ind:  2-2 = 0, det er sandt, hvilket skulle vises.

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2012 af mathon

                     x2 + 2·(-45)x + y2 + 2·9y + 425 = 0

                     med
                              centrum C = (-(-45),-9)  og radius  r = √(452+92-425)

                                            C = (45,-9)  og radius  r = 41


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af mathon


      øvre halvcirkel
                                  y = -9 + √(1681-(x-45)2)            -9≤y±32

                                 

 


Skriv et svar til: Hjælp til cirklens ligning!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.