Matematik

Graf

02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Hej!

Nogen, som har et forslag og forklaring til denne opgave?

Jeg har lavet grafen, men vil gerne vide om den er rigtig, og hvad jeg skal gøre næst?

Jeg har vedhæftet en fil

 

 

På forhånd tak!

Vedhæftet fil: Graf.docx

Brugbart svar (1)

Svar #1
02. september 2012 af peter lind

Den ser rimelig ud. Du skal aflæse på grafen hvilken værdier x må have og aflæse af grafen hvilken værdier (y værdier) som funktionen kan antage


Svar #2
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

dm(f) = ]-2;8]

vm(f) = ]10;-2]

Sådan her?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det drejer sig om funktionen

      f(x) = 0,5x2 -3x +2,5

Definitionsmængden for ethvert polynomium er hele R . Funktionen f(x) er her et 2.-gradspolynomium, som enten har en mindste værdi, eller en største værdi, afhængigt af fortegnet for koefficienten a til leddet med x2 . Bestem derfor toppunktets y-koordinat. Man angiver altid intervaller på formen ]a ; b] , hvor a ≤ b .

Hverken Dm(f) eller Vm(f) er korrekt i #2.


Svar #4
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay, jeg bliver vidst nødt til, at kigge lidt på den inden jeg vender tilbage igen, men tak.

 


Svar #5
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Men skulle jeg ikke kunne aflæse dm(f) og vm(f) ud for min graf?


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Nej. Du kan benytte grafen samt din viden om funktioner til at bestemme værdimængden. Hvad din lommeregner beslutter sig for at vise på en skitse, er på ingen måde en udtømmende beskrivelse af disse mængder. Af grafen ser man, at funktionen har en mindste værdi.


Svar #7
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg har en mindsteværdi, som hedder (3;-2) - hvad kan jeg så med den værdi?


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Da funktionen f(x) er kontinuert og der gælder, at f(x) → ∞ for x → ±∞ , slutter man, at Vm(f) = [-2 ; ∞[ .


Svar #9
02. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Men dm(f) er ]∞;∞[ man kan jo ikke se hvor den ender?


Brugbart svar (1)

Svar #10
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Ja, det er korrekt. Det blev jo også forklaret i #3. Dm(f) = R .


Svar #11
03. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Men har jeg sat intervallerne rigtigt?


Brugbart svar (1)

Svar #12
03. september 2012 af peter lind

Facit er angivet i #8 og #10


Svar #13
03. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Jeg vil gerne vide om Dm(f) = skal være to åbne intervaller? det er nemlig det, som jeg er i tvivl omkring.


Brugbart svar (1)

Svar #14
03. september 2012 af peter lind

Det er et åbent interval; men du kan også angive det på samme måde som i #10


Svar #15
03. september 2012 af matematiklytter (Slettet)

Okay tak :-)

 

 


Skriv et svar til: Graf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.