Matematik

Omskrivning (Matematik)

02. september 2012 af Chatelet13 (Slettet)

Hej, er der  nogen der kan hjælpe mig med følgende opgave??

"Omskriv følgende udtryk ved hjælp af matematiske symboler og find løsningen:

Et tal ganget med sig selv og derefter lagt sammen med det tal, der er tre mindre end tallet,

er lige så meget som tallet ganget med summen af to og tallet."


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Kald tallet for x.

Et tal ganget med sig selv :   x·x ( = x2)

det tal, der er tre mindre end tallet: x-3

og derefter lagt sammen med [ det tal, der er tre mindre end tallet ] :  x2 + (x-3)

er lige så meget som

 tallet ganget med summen af to og tallet: x · (2+x) ,

dvs

x2 + (x-3) = x · (2+x)

Reducer, og løs ligningen.

 


Svar #2
02. september 2012 af Chatelet13 (Slettet)

Hvordan reducerer man??


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ved at hæve parentesen på venstre side, og ved at gange parentesen ud på højre side, og så isolere x.


Svar #4
02. september 2012 af Chatelet13 (Slettet)

Er dette her rigtigt?

x^2 + (x - 3) = x * (2 + x)

+3 = +3

x^2 + x = x * (5 + x)

/x = /x

2x = 5 + x

-x = -x

x = 5

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Nej, det er ikke korrekt. Der bliver begået flere fejl undervejs.

I linie 2 lægger du 3 til påvenstre side, mens du lægger 3x til på højre side.

I linie 4 - 5 dividerer du x2 + x med x, men det er ikke lig med 2x .

Start forfra, og hæv i stedet parentesen på venstre side og gang ind med x i parentesen på højre side og reducer så.

x2 + (x-3) = x · (2+x)

x2 + x - 3 = 2x + x2


Skriv et svar til: Omskrivning (Matematik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.