Matematik

skalarprodukt og vektorer

03. september 2012 af CSSK (Slettet) - Niveau: A-niveau

a=-3 over 2

b=8 over -1/2

c=9 over 5

vha dette løses:

(a . b)a=

(b . (a-b))b=

(c . a)(a+b+c)=

 

Er der nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2012 af Jerslev (Slettet)

#0: Har du selv noget forslag?


Svar #2
03. september 2012 af CSSK (Slettet)

Har ikke haft om skalarprodukt tidligere, så jeg forstår ikke hvordan det skal sættes ind...

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må kunne slå formlen for skalarproduktet af to vektorer op. Hvis a = [a1 , a2] og b = [b1 , b2] , er

ab = a1·b1 + a2·b2

Herefter er det blot at indsætte kendte koordinater og regne ud.


Skriv et svar til: skalarprodukt og vektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.