Matematik

Summen af a og b???

03. september 2012 af AAR5137 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej!

Er lige startet i gymnasiet, og har stødt ind i denne opgave, som jeg simpelthen ikke kan finde ud af..

Bestem summen af a og b, når det gælder, at:

       3/2 * 4/3 * 5/4 ··· a/b = 9

Please hjælp!


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Man ser, at venstresiden forkortes til

a/2 ,

så man skal løse ligningen

a/2 = 9 , b = a-1 .

Beregn nu a+b .


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. september 2012 af nielsenHTX

se evt.

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1228298

der er også andre indlæg med denne opgave.

lidt mere analytisk tilgang bliver brugt her(dog nok over C-niveau,det er)

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1054272#1054298


Svar #3
03. september 2012 af AAR5137 (Slettet)

mange tak for hjælpen, har kæmpet mig frem til et resultat nu. Men nu når der står bestem summen af a og b, vil det så sige, at man skal lægge a og b sammen, altså = 18+17????

På forhånd tak :-)


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er korrekt.


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. september 2012 af nielsenHTX

#3 ja det er resultatet.


Svar #6
03. september 2012 af AAR5137 (Slettet)

mange mange tusinde tak for hjælpen, det i redede lige min dag, heheh :D


Skriv et svar til: Summen af a og b???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.