Matematik

Reducere en brøk

04. september 2012 af Maksilkemi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle, jeg har tidligere spurgt om denne opgave, som jeg så kom frem til med hjælp fra folk herinde. Men så spurgte jeg min lærer og andre elever om det var rigtigt og fik fortalt at den var løst forkert, og eftersom det var mit bedste bud, ved jeg ikke hvad jeg ellers skal gøre.. opgaven lyder: Reducere brøken log(10^x/10^y)/(x^2-y^2)

 

og mit bud var så

log(10^(x)/(10^(y))/(x^(2)-y^(2))=

log(10^(x-y))/(x-y)*(x+y)=

(x-y)/(x-y)*(x+y)=

1/(x+y)

Nogen som kan hjælpe mig og fotælle hvor det er gået galt?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af flod-tusse (Slettet)

Jeg er ikke helt sikker, men ville det ikke være mest logisk at det til sidst blev 1*(x+y)?

For hvis man dividerer 2 ens tal med hinanden giver det jo 1.... Derfor må (x-y)/(x-y) vel give 1....

Men jeg kan ikke lige fortælle dig om det går galt i linje 3 allerede.... Linje 2 kan jeg dog sige er rigtigt :)


Skriv et svar til: Reducere en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.