Matematik

ligninger, reducering

04. september 2012 af Jodo (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Er der et klogt hoved i blandt os, som kan løse alle disse opgaver? Dette er for, hvis folk har problemer med ligningerosv. , så er der eks. på, hvordan de skal løses og man har mulighed for at tjekke dem ud for at få lidt hjælp - så kom i gang ;-)

Udregn følgende tal:

2*(5+3)^2

2*5+3^2

(4+5)(*3-2^3)

4+5*(3-2^3)

4+5*3-2^3

(4+5)*3-2^3

-----------------------------

Sæt mest muligt uden for parentes i følgende udtryk:

30x+15y-5z

18a-24b+12c

3a^2+12ab-9ac

4x^2+16xy-20xz

---------------------------------

Reducer udtrykkene mest muligt:

x(x-2y)+2y(x+2y)

2(4a-b)+3(b+5a)

8(2a+3b)-6(2a+b)

a(2a+b)+b((2b+a)

2x(x-y)-y(x+2y)

(a-b)(a+b

---------------------------------

Løs følgende ligninger: 

8x-5=3x+7

2x+4=5x-8

4-3x=8+ ½(del)x

17x-3=35x

-2(x+4)=2

3(x-2)=2(x-1)

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

ja, men det er bedre at forstå hvad ligninger er, så du selv kan løse dem.

og lære regnereglerne selvfølgelig

 

Svar #2
04. september 2012 af Jodo (Slettet)

Har bare hørt mange, at de bedst forstår dem, ved at se en masse eksempler.


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2012 af dikkelmikkel (Slettet)

Okay, men den 1. ligning som eksempel, og lidt prædiken

En ligning er løst når x'et gør den er sand, altså når venstresiden er lig højresiden.

Så man må lægge det samme tal til og trække fra og gange og dividere med det samme tal på begge sider:

x+1 = 2  

x+1-1 = 2-1

x = 1

Så checker vi at det nu også er sandt:

1+1 = 2

Så det var en løsning.

Så til den 1. i dit spørgsmål:

8x-5=3x+7

8x-3x-5 = 3x-3x+7 (her er trukket 3*x fra begge sider, da det bare er et tal)

5x-5=7 

5x-5+5=7+5 (her er lagt 5 til begge sider)

5x=12

5x/5 = 12/5 (divideret med 5)

x = 12/5

Er det så en løsning, vi checker efter:

8*12/5-5 = 3*12/5+7

96/5-5 = 36/5+7

Nu skrives 5 om til 25/5(det er det samme, brug lommeregner hvis det er)

96/5-25/5 = 36/5 + 35/5 

71/5 = 71/5

Så det stemmer

 

 

Skriv et svar til: ligninger, reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.