Matematik

Vektorer - HJÆLP!

05. september 2012 af annekrogh93 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har en aflevering med følgende spørgsmål, som jeg søger lidt hjælp til? 

En trekant har punkterne A(0,0), B(5,2) og C(3,t)


Beregn t, så |AB|=|AC|
Beregn t, så vinkel C er ret.
Beregn t, så C ligger på linjen AB


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

1) Løs ligningen |AB|2 = |AC|2

2) Løs ligningen ACBC = 0

3) Bestem t, så vektorerne AB og AC er parallelle.


Svar #2
05. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

Kunne du evt. uddybe lidt, da jeg er på helt bar bund?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af YesMe (Slettet)

Omskrivning

√(52 + 22) = √(32 + t2)    Beregn t

CACB = 0      Beregn t

(3,t) = (0,0) + m·(5,2)   Beregn t


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. september 2012 af mathon

    

                      AB = [5,2]            AC = [3,t]

                      |AB|2 = 52+22       |AC|2 = 32+t2

 


Svar #5
05. september 2012 af annekrogh93 (Slettet)

hvad skulle m så stå for "YesMe" :)

 


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2012 af YesMe (Slettet)

m står for me. Lol, det er en parameter


Skriv et svar til: Vektorer - HJÆLP!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.