Matematik

længde af vej mm

05. september 2012 af cul8r (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :) Jeg sidder med lidt problemer med en matematikopgave, så jeg tænkte, at der måske var nogle her inde, der kunne hjælpe mig?
Opgaven kan findes på dette link: http://www.uvm.dk/Uddannelser-og-dagtilbud/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF09/Eksamen/Eksamensopgaver/Stx/090511_opgave_matematikA_stx.ashx
Det er opgave 14
Jeg fundet ιAPι til at være √(x2+1600)
men jeg kan ikke finde ud af, hvordag jeg skal finde ιPBι.
Jeg har prøvet at sætte tallene ind i pythagoras:
ιPBι2=332+(46-x)2
Når jeg isolerer ιPBι i dette får jeg ιPBι=-√(x2-92x+3205) og x2-92*x≥-3205 eller  ιPBι=√(x2-92x+3205) og x2-92*x≥-3205
Umiddelbart synes jeg ikke, det ser så rigtigt ud... Håber, der er nogen, der kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af peter lind

Brug at den ene katete er 46 km-x


Svar #2
05. september 2012 af cul8r (Slettet)

Er det ikke det, jeg har gjort?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af peter lind

Der var jeg lige godt nok for hurtig. Jo det er det du har gjort, og det er det du skal gøre så jeg kan ikke hvad problemet er. Til gengæld kan jeg ikke se hvorfor du roder med de uligheder 332 + (46-x)2 > 0 for alle x


Svar #4
05. september 2012 af cul8r (Slettet)

Men passer resultatet så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af peter lind

Jeg har ikke efterregnet konstanten men ellers er det godt nok.


Skriv et svar til: længde af vej mm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.