Matematik

Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

05. september 2012 af Risagermikkel (Slettet) - Niveau: A-niveau

Når man har bestemt x-koordinaterne til skæringspunktet mellem graferne f og g og har fået resultatet x=1 v 4

Hvordan finder man så y-koordinaterne?

Kan huske det var noget i stil med at tage g(1) og g(4), men kan ikke huske helt hvorfor. Er der evt nogle der kan komme med en helt konkret forklaring på hvordan man finder y-koordinaterne?

Tak på forhånd


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af nielsenHTX

man finder y-koordinatet ved at indsætte x-koordinatet i enten f eller g så punkterne er


(1,f(1)) og (4,g(4)) (det er lige meget om du bruger f eller g)


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. september 2012 af peter lind

Det hedder x=1 v x= 4

y = f(1)=g(1) henholdsvis y =f(4) = g(4)


Svar #3
05. september 2012 af Risagermikkel (Slettet)

#1


Kan man så sige at man finder y-koordinaterne ved at indsætte x-koordinaterne i f(x)?

Tak forresten!


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det kan man godt sige. Ethvert af skæringspunkterne ligger både på grafen for f(x) og på grafen for g(x), så man kan benytte enten f(x) eller g(x). Hvis den ene funktion er simplere i udtryk end den anden, kan man med fordel benytte den simpleste af de to funktioner.


Skriv et svar til: Bestem koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem graferne for f og g

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.