Matematik

Differentiering af A(r)=6r-3πr^2

05. september 2012 af Woodbrook (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

 

Jeg sidder her med denne opgave: "Bestem r, så metalstykkets areal bliver størst muligt".

Jernets areal: A(r)=6r-3πr2

Først differentieres A(r) vha. TI-Nspire. Dette giver:
A'(r)=0 

Hvad gør man så?? kan det passe at det giver 0??

 

Håber i kan hjælpe mig :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

Løs ligningen A'(r) = 0 . Gør det dog med håndkraft, når du ikke ved, hvordan din lommeregner virker.

Eller benyt, at grafen for A(r) er en parabel, der vender grenene nedad, så den har et maksimum i toppunktet.


Svar #2
05. september 2012 af Woodbrook (Slettet)

Jeg prøvede nu at regne ud i hånde (hvilket var et glimrende råd) og kan det give mening at 

A'(r)=6-6*π*r

og dermed er 

A'(r)=0  <=> r= 0.31831 <-- maksimum 


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt.


Skriv et svar til: Differentiering af A(r)=6r-3πr^2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.