Matematik

Komplekse tals polære koordinater

05. september 2012 af twiiezz (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hey, har disse to opgaver som jeg overhovedet ikke kan komme igang med ?!

"Beregn for følgende komplekse tal deres polære koordinater."

a) -4+(1+0+1)i

 

og 

b) 3+1-i(3+3)

 

 

Har virkelig brug for hjælp!

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. september 2012 af peter lind

z=a+ib  r2 = a2+b2, a=r*cos(v) b = r*sin(v)


Svar #2
05. september 2012 af twiiezz (Slettet)

okay, så :

 

i opg. a er z = a+ib altså z = -4 + 2i ?

og i opg. b er z = 4-6i ?

 

forstår jeg det rigtigt eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. september 2012 af peter lind

Det er helt rigtigt


Svar #4
05. september 2012 af twiiezz (Slettet)

okay men hvordan kommer jeg videre?

 

jeg er vel ikke færdig endnu?


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2012 af peter lind

Nej. Du skal finde r og v se #1


Svar #6
05. september 2012 af twiiezz (Slettet)

hmm..

kan altså ikke komme videre


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Hvis z = a + ib = r·e , er

r2 = a2 + b2 , og

cos(φ) = a/r og sin(φ) = b/r


Svar #8
05. september 2012 af twiiezz (Slettet)

φ = phi ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
05. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Du kan kalde det θ , hvis du er mere fortrolig med det symbol. De polære koordinater for et komplekst tal består af modulus r og et argument (retningsvinkel) φ eller θ eller hvad du nu vælger at kalde det.


Svar #10
09. september 2012 af twiiezz (Slettet)

så:

 

længde af z= kvadratrod a^2+b^2 = kvadratrod -4^2+2i^2 = kvadratrod 2*(i^2-8) = længde af z ?


Brugbart svar (0)

Svar #11
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#10

Man kalder det ikke "længde af z" , men "modulus af z", og man skriver det |z| .

Man skal indsætte realdelen a og imaginærdelen b af det komplekse tal z = a + i·b i formlen for dets modulus

|z| = √(a2+b2)

Realdelen og imaginærdelen af et komplekst tal er begge reelle tal. Der skal ikke indsættes noget med i i formlen for modulus.


Brugbart svar (0)

Svar #12
09. september 2012 af peter lind

det er ikke en længde, men en numerisk værdi. Du mangler nogle parenteser og du læser ikke ordentligt hvad der er skrevet i det foregående.

|z| = r = kvrod( a2+b2)  = kvrod( (-4)2+22) =


Svar #13
09. september 2012 af twiiezz (Slettet)

kvrod ((-4^2+2^2) = 2*kvrod5 ?


Brugbart svar (0)

Svar #14
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#13

Det skal være

|z| = √((-4)2 + 22) = 2·√5

for z = -4 + 2·i


Svar #15
09. september 2012 af twiiezz (Slettet)

okay det fik jeg det også til,

men hva så med den anden?

 

kvrodd 4^2 + (-6i)^2  = 2* kvrod 13 ?


Brugbart svar (0)

Svar #16
09. september 2012 af Andersen11 (Slettet)

#15

Prøv at benytte Ω-boksen med matematiske symboler til at vælge √ , og benyt parenteser. Som nævnt i #11 skal der ikke noget med "i" ind i udtrykket for modulus af et komplekst tal.

Her er z = 4 -6·i .


Skriv et svar til: Komplekse tals polære koordinater

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.