Kemi

Jeg vil gener for hjælp til kemi B opg.

06. september 2012 af Noor2311 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 

Opgave 2 Ammoniak

Ved fremstilling af ammoniak, NH3, ud fra nitrogen, N2, og hydrogen, H2, lader man 28 gram nitrogen reagere med 8 gram hydrogen.

a) Hvilket stof er i overskud, og hvor stort er overskuddet i gram?
b) Hvad er det teoretiske udbytte af ammoniak i gram?
c) Hvad er udbyttet i procent, såfremt der kun dannes 17 gram ammoniak   

Opgave 4      Røde bade</o:p>

 

Et rødt bad er et bad tilsat kaliumpermanganat, KMnO4. Det virker desinficerende og udtørrende og anvendes mod kløe og ved mange former for eksem, hvor der er mistanke om begyndende infektion. Et rødt bad tilberedes ved at fortynde en 0,194 M</st1:metricconverter> kaliumpermanganatopløsning med vand.

</v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:f></v:formulas> </o:lock></v:path></v:stroke></v:shapetype> </v:shape>

Man ønsker at fremstille et rødt bad på 200 L</st1:metricconverter> med stofmængdekoncentrationen 0,20 mM</st1:metricconverter>.

a) Beregn hvor stort et volumen 0,194 M</st1:metricconverter> kaliumpermanganatopløsning, der skal anvendes.

b) Kaliumpermanganat er en ionforbindelse. Angiv de to ioner i forbindelsen</o:p>

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af KatrineLarsen123 (Slettet)

Det der er kopiret, og derefter sat ind.

Det har nemlig ikke samme skriftstørrelse...

Er det ikke snyd??


Brugbart svar (1)

Svar #2
08. september 2012 af Hijsa

#1

Det er jo ikke snyd når hun spørger om hjælp til at løse opgaven, som hun ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (1)

Svar #3
08. september 2012 af mathon

a)

                                                                         N2 (g)   +   3 H2 (g)   --->  2 NH3 (g)
ækvivalente stofmængder i  mol                1                  3                        2
ækvivalente masser i  g                          28,014         6,048               34,062
aktuelle maser i g                                     28,00            8,00


          forhold                             N2:                                                     H2:
                                                   28/28,014 = 0,9995                        8/6,048 = 1,32275       

          hvoraf ses, at H2 er i overskud  

          H2-overskuddets størrelse i g = 8,00 - 6,048·0,9995 = 1,95502 g


Svar #4
09. september 2012 af Noor2311 (Slettet)

mange tak forsvar


Skriv et svar til: Jeg vil gener for hjælp til kemi B opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.