Matematik

Graf..

06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Hejsa, jeg er gået lidt i stå.. Jeg er itvivl om hvordan denne opgave skal løses.. Så håber  nogle kunne forklare mig det, så jeg kan lave den! :
 

Per er glad for sin bil. Han kører i den hver dag. På en måned har han brugt 260 liter benzin.
1)Lav en graf, med tid som den uafhængige variable og brændstof som den afhængige.

2)Opskriv en ligning for grafen og benyt den til at besvare følgende spørgsmål:

3)Hvor meget benzin forbruger Olsen pr. dag?

4)Hvor meget benzin forbruges i hele bilens levetid på 17 år?

Jeg er itvivl om hvordan jeg skal lave grafen og ligningen, resten er jo lige til når 1&2 er lavet..

M.V.H.


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af SuneChr

Dag, måned og år er jo lidt forskelligt, hvad angår måned og år.

Hvis vi siger, at 1 måned = 30 dage  og  1 år = 12 måneder á 30 dage har vi:

f(x)  =  260/30 ·x   hvor  x er antal dage og f(x) er benzinforbruget i liter.

3)  Indsæt x = 1

4)  Indsæt x = 17·12·30

 


Svar #2
06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Så min graf kommer først og fremmest til at se sådan her ud (se bilag)
også heder ligningen:  f(x) = 260/30*x 
også skal jeg i 3) sige 260/30*1

og i 4) sige 260/30*17*12*30
Har jeg forstået det korrekt? :-)

Vedhæftet fil:graf.png

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2012 af SuneChr

# 2  Ja, det er korrekt, også grafen, der er vedhæftet.

Men du skal selvfølgelig vide, at 17 år jo ikke helt præcis er 17·12·30  dage.

Nogen gange, i sådanne opgaver, er man nødt til at regne med "nemme tal" .


Svar #4
06. september 2012 af Cooll (Slettet)

Okay tusinde tak for hjælpen #3!!

Og ja selvfølgelig, det ville være svært at gøre det helt præcist! Men tak endnu engang!!!

 

 

 


Skriv et svar til: Graf..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.