Matematik

Funktion!

06. september 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg skal løse nedenstående:

 

"En funktion f er bestemt ved f(x) = b * a2 Grafen for f går gennem punkterne (2,20) og (4,80)

Bestem tallene a og b"

 

Jeg forstår den slet ikke..


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af SuneChr

Du mener sikkert  f(x) = b·ax

Indsæt det, du kender:

20 = b·a  og

80 = b·a4

Heraf kan beregnes a og b .


Svar #2
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Når jo, tastefejl..

Men hvad så med 2 og 4?


Svar #3
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Skal jeg bare indsætte tilfældige tal ind på a- og b plads, og så regne mig frem til facit? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2012 af SuneChr

Dividér ligningen     80 = b·a4     med       20 = b·a2     da vil b forsvinde. Det skulle da være let at finde a.

Find dernæst b.

Man erindrer, at eksponentialfunktionen kun er defineret for a > 0 .


Skriv et svar til: Funktion!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.