Matematik

HJÆLP TIL FUNKTIONER

06. september 2012 af STX2010 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan regner man følgende opgaver ud: f(x) =b * ax

 

20 = b·a2

 

80 = b·a4


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2012 af Angsumalin (Slettet)

Skal du bestemme tallet a?


Svar #2
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Begge tal, både a og b


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. september 2012 af Isomorphician

Del venstresiderne og højresiderne af ligningerne med hinanden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2012 af Angsumalin (Slettet)


Svar #5
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Hvordan? Kan du skrive det med tal :-)


Brugbart svar (1)

Svar #6
06. september 2012 af Isomorphician

20/80 = (b*a2)/(b*a4) <=>

0,25 = 1/a2 <=>

0,25a2 = 1 <=>

a2 = 4 <=>

a = 2 (kun positiv løsning er relevant)


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2012 af Angsumalin (Slettet)

Du kender vel to punkter fra formlen
P(2;20)
P(4;80)

 


Svar #8
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

Tusind tak!! 

Men er b så lig med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2012 af Angsumalin (Slettet)

Når du ved hvad to punkter hedder på grafen. 

Kan du bruge formlen til at bestemme a og b 


Brugbart svar (2)

Svar #10
06. september 2012 af Isomorphician

Indsæt værdien for a i en af de oprindelige ligninger, og isoler b.


Brugbart svar (1)

Svar #11
06. september 2012 af Kaptajn-yang (Slettet)

20=b*2^2

20=b*4

b=20/4=5


Svar #12
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)


Svar #13
06. september 2012 af STX2010 (Slettet)

TUUUUUUSIND TAK FOR HJÆLPEN TIL JER ALLE!!


Skriv et svar til: HJÆLP TIL FUNKTIONER

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.