Matematik

2. gradspolynomier, find b & c

07. september 2012 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej!

Er der nogen, som på en letforståelig måde, kan forklare

hvordan man bestemmer b & c, når

                                                                        f(x) = -x^2+bx+c  , og har toppunkt i (2,1)

 

Jeg vil gætte på at man skal gøre brug af toppunktsformlen, kan det passe? 

På forhånd tak!

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2012 af nielsenHTX

i toppunkter gælder der at f '(x)=0, du skal altså løse ligningerne

f(2)=1 og f '(2)=0, det betyder ligningssystemet

-4+2*b+c=1 og -4+b=0    løs først den sidste og indsæt det i den anden.

(får jeg får at b=4 og c=-3)


Svar #2
07. september 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Hvorfor er f(x) = 0 i toppunkter? Og hvor fåe du -4 fra, jeg er ikke helt med :-/

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2012 af nielsenHTX

#2  der står også "f mærke af x er lig med 0)

læs lidt om differentielregning, det bruges hele tiden på A-niveau


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. september 2012 af exatb

Parablen  har toppunkt i 2,1

Formlen for dette toppunkt er -b/2a  ,  -d/4a

Det vil sige at -b/2a = 2

og  -d/4a = 1

Så har du to ligninger med to ubekendte.a er jo opgivet til -1. d omskrives til b2 -4ac

 

 

 


Svar #5
07. september 2012 af xxx007xxx (Slettet)

Tusind tak, nu giver det mening! 


Skriv et svar til: 2. gradspolynomier, find b & c

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.