Fysik

har formel forkert resultat??

08. september 2012 af thelight - Niveau: C-niveau

Hej jeg har formln I=P/(4*π*r^2) hvor P er lydeffekt i watt og det den divideres med er Areal

Der foregår noget byggeri som larmer og der bor nogle 35 m fra byggeriet hvor lydstyrken måles til et 110 dB. Hvordan finder jeg P?

 

Jeg har selv tenkt på at r må være afstanden på 35 m og I må være 110 dB og så kan man sætte dem ind og så isolere P

110=P/(4*π*35^2)

110=P/15393,8

 

og så isolere af P

110*15393,8=P

1693318,4=p

 

men resultat virker for stor ?? er det rigtig det jeg har gjordt?

 

 

 

 

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2012 af Erik Morsing (Slettet)

det lyder meget fornuftigt, det et sted mellem 60 og 70 decibel


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2012 af Lurch (Slettet)

Intensiteten I skal også være i W/m^2, og ikke dB! Du skal regne dine 110 dB om til intensitet først. Dette gøres gennem formlen

L = 10*log(I/10-12)

hvor L er lydstyrken i dB.

http://www.nakskov-gym.dk/cms/uploads/th/decibel.pdf


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2012 af Erik Morsing (Slettet)

ja det var selvfølgelig noget vrøvl, jeg skrev, når den er 100 db, kan den jo ikke være noget andet, det gik (som ofte) for stærkt


Skriv et svar til: har formel forkert resultat??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.