Matematik

Bestem tangenten til kvadratrodsfunktionen

09. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Hej alle.

Jeg har fået stillet følgende opgave: 

 

Bestem tangenten til kvadratrodsfunktionen i punktet (25,5).

Hvad gør jeg? 

 

Mvh


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

tangentligning
                                    y = f '(xo)·(x-xo) + f(xo)

                                    y = (1/(2√(xo))·(x-xo) + yo

tangentligning i (25,5)

                                    y = (1/(2√(25))·(x-25) + 5 ...............

                                

 

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2012 af exatb

Start med at differentiere kvadratrodsfunktionen.

F`  er et udtryk for tangenthældningen for en hvilken som helst x værdi.

Sæt 25 ind på x`s plads i F ` og du har hældningen for tangenten, som er a værdien i tangentligningen.

Du kender nu x, y og a, så du sætter værdierne ind i y = ax+b og b kan bestemmes

 


Svar #3
09. september 2012 af fionasadolin (Slettet)

Tusind tak for hjælpen! 


Skriv et svar til: Bestem tangenten til kvadratrodsfunktionen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.