Matematik

Vektor

09. september 2012 af hans1995 (Slettet) - Niveau: A-niveau

vil i ikke være sød og hjælpe mig med en opgave? 

Jeg får oplyst lændgen på vektorer a= 7 og b= 3. Enviderere er vinkelen mellem vektor a og b 60 grader.

 

opgave a og b har jeg lavet , men jeg kan ikke finde ud af opgave c og d

a) længden af vektor b´s projektion på vektor a.

b) længden af vektor a ´s projektion på vektor b.

c) Læn?gden af differensevektoren a-b`s projektoren på vektor a.

d) længden af differensevektoren a-b´s projektion på vektor b.

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af mathon

      benyt vektorprojektionsformlen

        vektor a's projektion på vektor b

                                        
                                        ab = ((a•b)/|b|2b

 


Svar #2
09. september 2012 af hans1995 (Slettet)

skal jeg så finde kondinaterne før jeg kan bruge denne formel

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. september 2012 af mathon

 

                   |a-b| = |b-a| = [|a|2 + |b|2 - 2·|a|·|b|·cos(60º)]1/2 = [72 + 32 - 2·7·3·cos(60º)]1/2 =

                                                                            [49 + 9 - 7·3].5 = √(37)


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. september 2012 af mathon

c)
                Længden af differensevektoren a-b`s projektoren på vektor a

                               trekanten med siderne

                                  |a| , |b| og |a-b|

          har ud over vinklen på de 60º

            vinklerne
                                  cos-1((√(37)2+32-72)/(2·√(37)·3))

            og
                                  cos-1((√(37)2+72-32)/(2·√(37)·7))

         
 

  
                                           


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. september 2012 af mathon

c)
                til bestemmelse af Længden af differensvektoren a-b`s projektoren på vektor a

                              for trekanten med siderne

                                  |a| , |b| og |a-b|

          har ud over vinklen på de 60º

            vinklerne bestemt ved
                                                     cos(V1) = (√(37)2+32-72)/(2·√(37)·3)) = -√(37)/74

            og
                                                     cos(V2) = (√(37)2+72-32)/(2·√(37)·7)) = 11√(37)/74

         
 c)
        Længden af differensvektoren a-b`s projektoren på vektor a

                                                     |a-b|·|cos(V2)| = √(37)·11√(37)/74 = 11·37/74 = (11/2) = 5,5

 d)
        Længden af differensvektoren a-b`s projektoren på vektor b

                                                     |a-b|·|cos(V1)| = √(37)·√(37)/74 = 37/74 = (1/2) = 0,5


Svar #6
09. september 2012 af hans1995 (Slettet)

er det meningen du ikke skriver det samme her = √(37)·11√(37)/74 = 11·37/74 = (11/2) = 5,5

                           

                                                                                           √(37)·√(37)/74 = 37/74 = (1/2) = 0,5


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2012 af mathon

             Ja


Svar #8
09. september 2012 af hans1995 (Slettet)

hvorfor det når det er den samme formel

 


Skriv et svar til: Vektor

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.