Matematik

Reducer 2x(x+y)-(x+y)²

09. september 2012 af Basseluft (Slettet) - Niveau: B-niveau

Reducer 2x(x+y)-(x+y)²

Hvordan starter vi lige på den? :)

ville selv prøv noget med 2x(x+y) = 2x²+2xy og så (x+y)² = x²-y²


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

Jeg vil gerne hjælpe dig :-)


Svar #2
09. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Så hjælp :D


Svar #3
09. september 2012 af Basseluft (Slettet)

får det til 2x²+2xy-x²-y²-2xy =
2x²-x² = 2 ?
2xy-2xy = 0
-y² = -y²

så 2-y² ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2012 af kapper1764 (Slettet)

først skal 2x multipliceres ind i den første parentes. 2x(x+y) = 2x*x + 2x*y = 2x^2 + 2xy.

Herefter kan vi se, at den næste parentes er i 2.. Derfor kan vi bruge 2. kvadratsætning. Men først vil jeg have ændret fortegnene i selve parentesen, da det er en negativ parentes. -(x+y)^2 = (-x-y)^2.
Nu kan vi bruge 2. kvadratsætning uden problemer; -x*-x = x^2.         -y*-y = y^2       -x*-y (hvor man altid skal huske, at resultatet af dette regnestykke skal være det dobbelte - det dobbelte produkt) = 2xy

Nu er vi klar til at lægge det hele sammen;

2x^2 + 2xy + x^2 + y^2 + 2xy.

Dette kan vi reducere til;

3x^2 + 4xy + y^2                - Dette er vores resultat :-)

 

Hvis der er noget du ike forstår, så sig endelig til ;-) 


Svar #5
09. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Vil det ikke give xy²+4xy? eller x²+y²+4xy


Svar #6
09. september 2012 af Basseluft (Slettet)

Andre der lige kan hjælpe her? :D


Skriv et svar til: Reducer 2x(x+y)-(x+y)²

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.