Fysik

Acceleration

09. september 2012 af kimmiekimmie (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen! Kan i hjælpe mig med den her opgave? Eller bare fortæl mig hvad for en formal skal jeg bruge..

En bil kører med 200km/h.  Personen træder på bremsen og bilen bremser med en konstant negativ acceleration på 7m/s^2. Hvor lang tid er bilen om at stoppe? hvor lang tid vil dne køre mens personen træder på bremsen?

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2012 af peter lind

Omregn hastigheden til m/s

Der gælder

v = a*t +v0 a<0 i denne formulering. Bilen stopper når v=0, så brug ligningen til at finde t.

Brug dernæst s=s0+v0t +½at2 til at finde standselængden


Skriv et svar til: Acceleration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.